- Konu Başlıkları
- Şirket Avukatı – Görev Tanımı ve Uzmanlığı
- Şirket Avukatı Gerektiren Durumlar Nelerdir? – Şirket Avukatı Tavsiye
- Şirket Avukatı Nasıl Olmalı? Seçiminizi Yaparken Bunlara Dikkat Edin! – En İyi Şirket Avukatı İstanbul
- Şirket Avukatı Zorunlu Mu? – İstanbul Şirket Avukatı
Şirket Avukatı – Görev Tanımı ve Uzmanlığı
Gerçek kişilerin yanı sıra tüzel kişilerin de hukuki desteğe ihtiyaç duyduğu pek çok durum vardır. Bir şirket avukatı; şirketin kurulma aşamasından sundukları hizmet kapsamında yaşadıkları hukuki sorunlara kadar her noktada tüzel kişinin hukuki danışmanlığını yapar. Bu anlamda bir şirket avukatı görev tanımı itibariyle yalnızca mahkeme ve dava takipleri ile sınırlı değildir.
Peki şirket avukatı ne yapar? Şirket avukatı gerektiren durumlar nelerdir? Aşağıda tüm bu sorulara yanıt vermeye çalıştık. Ardından da en iyi şirket avukatı için seçim yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğinde bahsederek şirket avukatı tavsiye ve önerileri verdik.
Şirket Avukatı Gerektiren Durumlar Nelerdir? – Şirket Avukatı Tavsiye
Şirket avukatı temel olarak bir tüzel kişiliğin iş hukuki ve ticari alanlarda yaşadığı hukuki problemlere çözümler sunar. Bu çözümleri şu şekilde sıralayabiliriz:
- Şirket avukatı; iş hukukuna dair açılmış davalarda işçi ya da işverenin haklarını korur.
- Şirketin aleyhine açılan davaları şirket avukatı takip eder ve tüzel kişiliğin menfaatlerini gözetir.
- Şirketin vergi konularında yaşanan hukuki ihtilafları çözüme kavuşturur.
- Şirketin tahsilat işlemlerini yürütür.
- Şirketin hizmet kapsamında değişiklik yapacağı hukuki konularda hukuk danışmanlığı hizmeti verir.
- Sermaye arttırımı ya da azaltımı gibi konularda şirketin hukuki işlemlerini yürütür.
- Şirketin yaptığı tüm sözleşmeleri hukuki açıdan gözden geçirir.
- Birleşme ve devir işlemlerini yürütür.
- Yönetim kurulu kararlarını hazırlar.
- Genel kurul kararlarının hukuki anlamda usule uygun gerçekleşmesini sağlar.
Şirket Avukatı Nasıl Olmalı? Seçiminizi Yaparken Bunlara Dikkat Edin! – En İyi Şirket Avukatı İstanbul
Eğer işletmeniz giderek büyüyor hukuki danışmanlık ihtiyacınız arıyorsanız şirket avukatı tavsiye arayışına girmeniz son derece doğaldır. Peki bulabileceğiniz en iyi şirket avukatı desteği için nelere dikkat etmelisiniz? İşte dikkat etmeniz gereken bazı noktalar:
- İş ve Ticaret Hukuku Alanında Bilgili Olmalı! – En İyi İstanbul Şirket Avukatı
Şirket avukatı hizmeti alacağınız hukuk bürosu ya da avukatın iş ve ticaret hukuku alanında bilgili olması büyük önem taşır. Bir firma; gerek kendi çalışanları gerek diğer firmalar gerekse tüketicileriyle hukuki ihtilafa düşebilir. Bu noktada alanına yeterince hakim olmayan bir şirket avukatı hak kaybına uğramanıza neden olabilir.
- Deneyimli Olmalı! – En İyi Şirket Avukatı İstanbul
Elbette en iyi şirket avukatı deneyimli olandır demiyoruz. Ancak iyi bir şirket avukatı desteği için deneyim de büyük önem taşır. Deneyimli bir şirket avukatı; firmanızın lehine atılması gereken hukuki adımları, yasal prosedürlere hakim olduğu için çok daha hızlı bir biçimde gerçekleştirerek size zaman kazandıracaktır.
- Global Hizmet Verebilmeli! – En İyi Şirket Avukatı İstanbul
Henüz küresel çapta hizmet vermeye başlamamış olsanız bile seçeceğiniz şirket avukatı global hizmet verebilmeli, uluslararası ticaret ve tüketici hukukuna hakim olmalıdır. Gerek şirketiniz büyüdüğünde gerekse eğer böyle bir iş akışınız varsa ham madde alımı için global prosedürlere hakim bir şirket avukatı; global prosedürleri çok daha kolay yerine getirmenizi sağlayacaktır.
- Firma Menfaatlerini Gözetmeli! – En İyi Şirket Avukatı İstanbul
İyi bir şirket avukatı desteği için olmazsa olmaz konulardan biri de elbette müşteri önceliğidir. Şirket avukatı desteği aldığınız hukuk bürosunun sizin hukuki sorunlarınıza ve iş alanınıza hakim olarak gerekli önlemleri almanızı, karşılaştığınız ihtilaflı durumlarda firmanızın menfaatlerini koruyabilmesi gerekir!
Şirket Avukatı Zorunlu Mu? – İstanbul Şirket Avukatı
TCK 332. maddede belirtildiğine göre esas sermaye miktarının en az 5 katı bir sermayeye sahip olan anonim şirketlerin bünyesinde bir şirket avukatı bulunması gerekiyor. Buna ek olarak 100 üyeden daha fazlasına sahip olan kooperatifler için de aynı durum geçerli. Buna karşılık limited ya da adi şirketler için şirket avukatı bulundurma yükümlülüğü söz konusu değildir.
Eğer siz de firmanızın ihtiyaç duyduğu hukuki desteğin ne boyutta olduğunu daha iyi anlamak istiyor; en iyi şirket avukatı için arayışlarınıza son vererek aradığınızı bulmak istiyorsanız ilk olarak hukuki danışmanlık desteği alabilir, ne boyutta bir desteğe ihtiyaç duyduğunuza daha doğru şekilde karar verebilirsiniz.