Hisseli Vatandaşlık Nedir? Hisseli Vatandaşlık Nasıl Alınır?

Hisseli Vatandaşlık Ve Gayrimenkul Satışı 

Bir ülkede belli şartlar karşılandığında vatandaşlık alınabiliyor. Bunlardan biri konut sahipliğidir. Öyleyse hisseli vatandaşlık nedir? Nasıl alınır?

Yabancı uyruklu kişiler, vatandaşlık almak istedikleri ülkede belirli bir ücret kapsamında konut sahibi olarak vatandaşlık başvurusu yapabiliyor. Kendi ülkesinin yaşam standartları konusunda memnuniyetsiz olan ya da başka bir ülkede çalışması ve ikamet etmesi gereken kişiler çoğunlukla başka bir ülkede mülk sahibi oluyor. Bu sayede o ülkede vatandaşlık alabiliyor. Hisseli vatandaşlık da bir ülkeden vatandaşlık alabilmek için kabul gören konulardan biri. Hisseli vatandaşlık nedir, nasıl alınır, alma şartları neler? Bu konulara gelmeden önce hisseli tapunun ne anlama geldiğini bilmelisiniz. 

Hisseli Tapu Nedir?

Bir mülk ya da herhangi bir taşınmaz alımında birden fazla kişinin tapuda ortak olması haline hisseli tapu denir. Hisseli tapularda konut sahibi, hisse sahiplerinin tümüdür. Hisseli tapularda hisse sahiplerinin isimleri de açık bir şekilde belirtilmektedir. Bir konut satılacağı zaman veya yönetimi sağlanacağı zaman her hissedarın rızasının bulunması şartı aranabilir.

Hisseli Vatandaşlık İle Türk Vatandaşlığı Sahibi Olma

Hisseli olarak alınan mülklerde istisnai yollarla Türk vatandaşlığı edinilebilir. Hisse değerinin 2018 tarihinden önce en az 1 milyon dolar olması gerekirken 2018 yılı sonrasında bu değer 250 bin dolar olarak belirlenmiştir. Hisse değeri 250 bin dolar ediyorsa kişiler istisnai olarak vatandaşlık almak için başvurularını gerçekleştirebilirler. 

Hisseli Vatandaşlık Almada Bazı Avantajlar

Hisseli vatandaşlık konusu, yabancı yatırımcıların en merak ettiği konulardan biridir. Hisseli vatandaşlık nedir sorusunu soran yabancı yatırımcılar, nasıl bu yola girmeleri gerektiğinin araştırmasını yaparlar. Son yıllarda özellikle otel sahiplerinin kendi mülklerini hisselere bölerek satmaya başlaması, yabancı yatırımcıların vatandaşlık elde etmelerini daha da kolaylaştırmıştır. Böylece hisseli vatandaşlık almanın avantajları ortaya çıkmıştır.

Vatandaşlık edinmek isteyen yabancı uyruklu kişilerin ülkemiz sınırları dahilinde en az 250 bin dolarlık mülk edinmeleri gerekmektedir. Bu sebeple otel veya konut sahiplerinin kendi mülklerini hisselere bölerek satması ve bu hisselerin değerinin 250 bin dolar ediyor olması, vatandaşlık için yeterli olur. Ayrıca bu yolla vatandaşlık edinmiş olan yabancı kişiler, edindikleri otel hissesiyle 10 yılı aşkın bir süre sonra yatırımlarının gelirini de çıkarabilmektedirler. Bu sebeple hisseli vatandaşlık çoğu yabancı tarafından talep edilebilen bir sistemdir. Bu yolla turizme de katkı sağlanabilir. Sadece bu sektörde değil, birçok sektörde tutulabilecek olan bu sistemle gayrimenkul satışlarına ve vatandaşlık edinimine farklı bir boyut kazandırılmış olur.

Hisseli Vatandaşlık Alabilmek İçin Taşınmazın Niteliği

Vatandaşlık edinebilmek için konut almak konusunda taşınmazın niteliği açısından olması gerekenler değişkenlik gösterebilir. Satın alma yoluyla taahhüt konulması durumunda konut veya taşınmazın niteliği önemli olmaktan çıkar. Konut, arsa, tarla, bahçe gibi taşınmazları kapsar. Noter onaylı satış vaadi yoluyla konulan taahhüt için ise kat mülkiyeti ya da kat irtifakı kurulmuş̧ taşınmaz niteliğinde olması gerekir. 

Yabancı Sermayeli Şirket Sahibi Ortaklar Vatandaşlık İçin Başvurabilir Mi?

Yabancı sermayeli şirket sahibi veya ortağı olan yabancı uyruklu kişiler şirkete ait taşınmaz ile vatandaşlık başvurusu yapabilirler mi diye merak edenler için başvuramayacaklarını belirtmekte yarar var. Çünkü konut veya taşınmaz satın alma yoluyla istisnai yolla vatandaşlık alma hakkı gerçek kişilerin aldıkları taşınmazlarla sağlanabilir. Şirket adına alınan taşınmazlar ya da konutlar bu kapsama girmez.

[widget-129]

Yorum Yap

İletişime Geç
İletişime Geç +90 (531) 582 69 34