Avukatsız Anlaşmalı Boşanma Olur Mu?

Anlaşmalı Bir Şekilde Boşanmak İçin Avukat Şart Mı?

Evlilik yaşamını sonlandırmak isteyenlerin istekleri sonucu mahkemelerde en çok görülen davalardan biri boşanma davalarıdır. Bazı boşanma davaları anlaşmalı olurken, bazıları çekişmeli boşanma davaları olabilir. Boşanmak isteyen kişiler, avukatsız anlaşmalı boşanma olur mu, anlaşmalı boşanmada avukat şart mı diye merak ederler. Boşanma tipinin anlaşmalı olması, uğraştırıcı olmayan ve kolay bir süreç gibi görünür. Fakat durum her zaman böyle olmaz. Anlaşmalı boşanmalar da bazı durumlarda çekişmeli bir boşanmaya dönüşebilme ihtimaline sahiptir. Fakat genel olarak ifade etmek gerekirse anlaşmalı boşanmada avukat olmadan da dava açılabilir.

Avukatlı ya da avukatsız anlaşmalı boşanma davalarında bazen kişilerin beklediğinden farklı sonuçlar alınabilir. Anlaşmalı boşanma davası öngördüğü gibi gitmeyen kişiler hayal kırıklığına uğrayabilirler. Bu durumun nedenleri yasal sürecin olması gerektiği gibi yürütülememesi olabilir. Avukatsız anlaşmalı boşanma olur mu diye merak edenlere, sürecin karmaşık olabileceğini ve zarar görme ihtimallerinin de bulunabileceğini belirtmek isteriz. Başvuracağınız, işinde uzman ve sizin için en iyi boşanma avukatı davanızın istediğiniz gibi sonuçlanması ihtimalini yükseltecektir. 

Boşanmak İstiyorum, Avukatsız Anlaşmalı Boşanabilir Miyim?

Profesyonel bir hukuk danışmanlığı sizi her konuda yönlendirir. Aklınıza takılan tüm soruları cevaplandırır ve size yardımcı olur. Uğraşmanız gereken konuları çok fazla düşünmemeniz için bu desteğe ihtiyaç duyabilirsiniz. Ayrıca davanızla ilgili olarak sizin yararınıza sonuçlar alınması için de önemlidir. Boşanma her ne kadar anlaşmalı da olsa, bazı pürüzlerin çıkma ihtimali her zaman vardır. Sonradan doğan bu sıkıntılarla baş edebilmenin tek yolu, işin uzmanından hukuki destek almaktır.

Boşanma aşamasındaki çiftler arasında yaşanacak hukuki anlaşmazlıklar çözümlenmediği takdirde zaman aşımı görülmesine neden olabilir ve böylece haklarını alamamaları gibi bir durum oluşabilir. Sıklıkla görülen bu durumun önüne geçmek için davanızı takip edecek bir boşanma avukatından destek almanız önerilir. Tüm bunlara rağmen avukatsız anlaşmalı boşanma olur mu diye merak ediyorsanız cevabı bu şartlara bağlı olarak evettir. Bu konuda herhangi bir avukat şartı yoktur. Tamamen isteğinize bağlı olarak avukatsız da anlaşmalı boşanma davaları açılabilir. 

Anlaşmalı boşanma davası süreçlerinde, boşanmak isteyen kişiler kendi hazırladıkları protokolde eklemeler yapmak isteyebiliyorlar ve tekrar bir dava sürecine girmeleri gerekebiliyor. Meydana gelebilecek her türlü aksaklığın önlenebilmesi ve davanızın istediğiniz gibi sonuçlanabilmesi için avukat desteği almalısınız. Anlaşmalı boşanmada avukat, tüm bu sebeplerden dolayı gerekli hale gelebiliyor.

Anlaşmalı Boşanmada Avukat Olmadan Boşanma Davası Nasıl Açılır?

“Param yok nasıl boşanma davası açabilirim” diye soruyorsanız, avukatsız anlaşmalı boşanma davası açmakta kesin kararlıysanız, maddi durumunuzun yeterli gelmemesi durumlarında bulunduğunuz bölgedeki baroya giderek dava açmak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Adli yardım olarak barodan bu şekilde bir avukat talep edebilirsiniz. Baro avukatı, anlaşmalı boşanma dilekçesi yazımı gibi konularda size yardımcı olacak, anlaşmalı boşanma protokolü için destek verecektir. 

Ancak dediğimiz gibi, anlaşmalı gibi görünen boşanma davalarının büyük bir kısmı çekişmeli boşanma davaları olarak devam edebiliyor. Taraflardan birinin istekleri farklılaştığında, diğer taraf avukatsız olmanın sıkıntısını çekebiliyor. Sizinle ilgilenecek en iyi boşanma avukatları tercihinin daha doğru olacağını bilmelisiniz. Baro avukatlarının verdiği ücretsiz hizmet, sizin için bir ölçüde destekleyici olabilir, fakat yetersiz kalma durumu söz konusu olabilir. Ayrıca bu hizmetten yararlanılabilmesi için belirli şartları karşılıyor olmanız da gerekir. 

Anlaşmalı Boşanma Prosedürü İçin Destek Alın

Boşanmak istiyorsunuz ve tüm bu sorular aklınızda dönüp duruyorsa, avukatsız anlaşmalı boşanma olur mu olmaz mı diye arada kalıyorsanız sizin için verebileceğimiz öneri, konunun uzmanlığına sahip, deneyimli ve başarılı bir boşanma avukatı ile dava açmanızdır. Böylece velayet, nafaka, mal paylaşımı gibi konularda detaylı bilgi ve destek alabilirsiniz. Ancak dava açmak için avukat şartı tabii ki bulunmuyor. Anlaşmalı boşanma dilekçesi yazarak mahkemeye başvurabilirsiniz. 

Avukatlık hizmetlerinden yararlanmak, hukuki destek almak için, her türlü anlaşmalı boşanma davası sorularınız için bizimle iletişime geçerek danışmaktan lütfen çekinmeyiniz.

[widget-129]

Yorum Yap

İletişime Geç
İletişime Geç +90 (531) 582 69 34